Archive by Author

Нов веб сајт

SunWireless од вчера има нов дизајн на веб сајтот, кој можете да го видете на http://go.sunwireless.com.mk. Сега со посветли бои, но и некои нови додатоци како Google Maps интеграција на мапите на покриеност и можност за поврзување со нас преку Skype директно на сајтот.

Наскоро и други нови можности на сајтот, а за тоа посетете не почесто.

SunWireless во Кочани

Продолжуваме да ја прошируваме мрежата на SunWireless – сега и во Кочани.  Продажното место е во Мултиграф Компјутери, ГТЦ блок Б.  Ве очекуваме.

Следете го блогот за повеќе информации за проширувањето на мрежата, наскоро и во Вашиот град.

SunWireless спонзор на TEDxSkopje

Чест ни е да објавиме дека SunWireless е еден од спонзорите на TEDxSkopje конференцијата што ќе се одржи оваа Сабота во Младинскиот културен центар во Скопје.

Повеќе за TEDxSkopje на нивната веб страница.

TED Конференцијата постои од 1984 година и се залага за “идеи вредни за споделување”. SunWireless од се` срце подржува вакви иницијативи и настани и среќни сме што можеме да ја подржиме и првата TEDx конференција во Македонија.

Платете ја вашата фактура online

SunWireless сега ви овозможува плаќање на вашата фактура online со кредитна картичка.  Тоа можете да го направите преку нашиот сајт, поточно на следниов линк:

http://go.sunwireless.com.mk/mk/myinvoice.php

SunL промоција – SunL + SunMobile за само 499 ден.

За сите SunWireless припејд корисници, задоволство ни е да ја најавиме новата SunL промоција – купи една SunL припејд картичка, добиј една SunMobile припејд картичка бесплатно.

Промоцијата важи за сите продажни места на SunWireless.  Доколку купите SunL припејд картичка online, дополнително ќе ви испратиме емаил со бесплатен код и за SunMobile припејд картичка.

Уживајте со бесплатен интернет од SunWireless!

SunWireless на трибина во Кавадарци

SunWireless подржа и присуствуваше на трибина во Кавадарци на тема Безбедно на интернет.  Трибината се одржа на 20 април во салата на собранието на општина Кавадарци од страна на локалната полициска станица, а беше подржана и од ОБСЕ.

Гордана Богева, член на мрежата составена од обучени преставници на училишта и НВОи од Македонија, формирана во рамките на проектот “Заштита и безбедност на децата и нивните права на интернет” одржа едукативна презентација за присутните ученици – по 10-тина од сите основни и средни училишта во општината, како и директорите и стручните служби од училиштата, советници од Бирото за развој на образованието и претставници на невладини огранизации и медиуми.

SunWireless воедно додели и бесплатни при-пејд интернет картички на неколку од присутните ученици.

SW Kavadarci tribina

Побрз интернет, иста цена

Сакаме да ги известиме корисниците дека ги зголемивме брзините на нашите пост-пејд пакети за најмалку 1Mbps.  Сега SunStart пакетот е до 2Mbps, Sun1 пакетот е до 3Mbps, a Sun2 пакетот е до 4Mbps.

Сурфајте неограничено без звездички со најбрзиот безжичен интернет во Македонија.

Повеќе информации за интернет пакетите на SunWireless се на сајтот.

Wi-Fi ќе ги спаси мобилните оператори?

wifi-offloadДеновиве се’ повеќе читаме (Financial Times, CNET) за проблемите што мобилните оператори ги имаат со своите мрежи поради таканареченото data tsunami, односно фактот што секојдневно расте бројот на корисници кои своите мобилни телефони ги користат за повеќе од телефонски разговори. Ова беше и една од главните теми на разговор на Светскиот Мобилен Конгрес што неодамна се одржа во Барселона, кадешто вниманието беше свртено кон Wi-Fi како можно решение на кризата.

Нов извештај од Cisco предвидува дека користењето на мобилните телефони за интернет пристап (60% за IP видео според Cisco) ќе се дуплира секоја година до 2014, што значи 39-кратно зголемување од 2009 до 2014. Ваквото зголемување ќе продолжи да ги оптеретува мрежите на мобилните оператори, кои веќе се соочуваат со вакви проблеми во поголемите пазари како Њу Јорк и Сан Франциско, кадешто скоро 70% од корисниците користат дата-интензивни телефони (како iPhone).

Wi-Fi како опција

Дури и новите 4G мрежи со поголеми капацитети што мобилните оператори почнаа да ги имплементираат нема да можат да ги задоволат зголемените и растечки апетити на потрошувачите.  За таа цел, мобилните оператори ќе морат да ги разгледаат сите опции.  Wi-Fi е една од најочигледните опции поради неколку предности – Wi-Fi мрежите се веќе доста распространети а и повеќето уреди веќе имаат вградени Wi-Fi картички.  Mark Siegel од AT&T потврди дека Wi-Fi е многу важна технологија за нив и дека ќе има важна улога во планирањето на зголемувањето на капацитетот на мрежата на AT&T.

И во Македонија забележуваме пораст на користење на smartphones и интернет пристап преку мобилни телефони.  Можеме наскоро да очекуваме дека и кај нас побарувачката ќе ги надмине капацитетите на мобилните оператори … дали тогаш и тука Wi-Fi мрежите ќе бидат актуелното решение?

SunWireless во Кавадарци

Викендов ја пуштивме и првата базна станица во Кавадарци.  Мапата на покриеност можете да ја следите на сајтот: http://0.mk/sw-kavadarci

Припејд картички можете да купите online преку нашиот сајт или од едно од продажните места во другите градови.  Следете го блогот за повеќе информации за проширувањето на мрежата и за нови продажни места.

SunWireless во Виница

Викендов ја поставивме првата базна станица и во Виница.   Наскоро ќе ја прошириме мрежата и во останатиот дел од градот, а мапата на покриеност можете да ја следете на сајтот: http://0.mk/sw-vinica

Засега припејд картички можете да купите само online преку нашиот сајт или од едно од продажните места во другите градови.  Следете го блогот за да дознаете кога повеќе ќе се прошириме во градот.