SunWireless и МЗТ Скопје организираа интерактивен избор на Играч на натпреварот

За прв пат во Македонија на кошаркарски натпревар, синоќа на средбата помеѓу МЗТ Скопје и Калев Талин во рамки на четвртото коло од Еврокупот – беше организиран интерактивен избор на Играч на натпреварот.

Како резултат на соработката помеѓу SunWireless и МЗТ Скопје Аеродром беше направена специјална веб апликација достапна на логин страната на SunWireless мрежата во СЦ Борис Трајковски, која на присутните посетители им овозможи да учествуваат во изборот и со своите гласови да го изберат најдобриот поединец на теренот.

Македонскиот репрезентативец Дамјан Стојановски беше играчот кој доби најмногу гласови од публиката и стана прв кошаркар во Македонија кој е избран за играч на натпреварот директно од тие кои се најповикани да одлучат – навивачите !

Како гласаа навивачите:

Дамјан Стојановски – 33%

Cade Davis – 22%

Тодор Гечевски – 16%

….

Напишете коментар