Почнувајќи од 2015 секој воз во Шкотска мора да има Wi-Fi

Како што пренесува Krugoval.net, деновиве во Шкотска се објавени критериумите за компаниите кои сакаат да стопанисуваат со Шкотската железница почнувајќи од 2015 година во наредните 10 години.

Дел од критериумите нормално се однесуваат на брзината (мора да бидат брзи возови) и да понудат поголема комоција и удобност за самите патници.

Еден од критериумите исто така е и задолжителното постоење на Wi-Fi инфраструктура и брз пристап до интернет.

Компании кои ќе се натпреваруваат на конкурсот се Abellio, Arriva, First Group, MTR и National Express а победникот ќе биде избран есента во 2014 година.

Напишете коментар