Шведската хокеј лига обезбеди Wi-Fi во арените

Во вкупно 11 хокеј арени ширум Шведска од почетокот на претходниот месец инсталирани се стотина ацес поинти за обезбедување на free Wi-Fi за персоналот, медиумите и посетителите на хокеј натпреварите.

Новото Wi-Fi искуство за шведските фанови на хокеј е обезбедено благодарение на локалниот интегратор Icecon и Ruckus Wireless, кои интегрираа Ruckus Smart Wi-Fi решение за high-density Wi-Fi уотребувајќи Ruckus ZoneFlex™ ацес поинти.

Со овој новитет шведските фанови обезбедуваат дополнителна вредност со нивните билети за натпреварите и одсега ќе можат да сурфаат и директно да споделуваат импресии, слики и видеа со нивните пријатели кои не успеале да дојдат на натпреварите.

Напишете коментар