Tag Archives: Прилеп

Интервју со Благојче од Прилеп, дел од SunWireless друштвото !

Изминатиот месец SunWireless организираше фото конкурс на аматерски фотографии на тема “Јас и моето друштво“.
Во конкуренција на повеќе од 170 студенти и ученици (и вкупно пријавени 201 фотографија), изминатата недела беа објавени имињата на 5-те победници за кои жири комисијата одлучи дека ги испратиле најдобите фотографии.
SunWireless стапи во контакт со дел од победниците и реши поблиску да Ви ги претстави.
Денеска имаме задоволство гостин на блогот да ни биде Благојче Мојаноски од Прилеп (Кривогаштани), ученик во СОУ”Кузман Јосифоски-Питу”..

Каде и кога е направена победничката фотографија?

Јас сум член на КУД “Илинден”. Победничката слика е направена во Србија,    Мараморак кога со Културно Уметничкото Друштво каде што сум член бевме на турнеа. Во “Backstage-от” пред настап секогаш има вакви случајни фотографии, оваа фотографија беше една од нив.

Споделете ни некоја интересна случка поврзана со Вашето друштво?

Хм… интересна случка со моето друштво. Бидејќи сме доста големо друштво и скоро сите сме членови на Културно Уметничкото Друштво ќе ги одделам оние случки коишто ни се случуваат на турнеите, едноставно незаборавни…

Што Вашите пријатели значат за Вас?

Тие го исполнуваат мојот живот секојдевно. Бидејќи со нив го поминувам воглавно поголемиот дел од денот неможам да го замислам животот без нив. После семејството, пријателите ми се највредното нешто што го поседувам во мојот живот.

Што мислите за SunWireless?

Подолго време сум корисник на SunWireless и сум доста задоволен. Живееме во општество каде што најчесто ние младите неможеме без интернетот. Со развојот на технологиите и воведувањето на смартфоните се појавува недостиг на пристап кон бежичниот интернет.  Со воведувањето на SunWireless тоа веќе не е така, недостигот е заменет со доста квалитетен бежичен интерент.  Со досегашното користење на SunWireless  можам да кажам дека сте едиствени и неспоредливи со никоја друга компанија од вашата област на работење. Задржете го тоа!

SunWireless потпиша договор за соработка со хотел Кристал Палас од Прилеп

Еден од најдобрите хотели во Прилеп и во државава, хотел “Кристал Палас“, одсега ќе биде целосно обезбеден со квалитетен и брз wi-fi интернет од најголемиот македонски оператор на безжичен интернет SunWireless.

Гостите во Хотел “Кристал Палас“ ќе имаат можност со користење на SunWireless при-пејд картички да добијат квалитетен, безбеден и брз безжичен интернет кој ќе можат да го користат насекаде во хотелот и низ сите други хотзони на SunWireless во Прилеп и останатите градови низ Македонија.

Големо задоволство ни е што добивме шанса својот сервис да го направиме достапен за гостите во хотел од високо реноме каков што несомнено е и “Кристал Палас“ ,  па максимално ќе се потрудиме да ја оправдаме довербата и да ги задоволиме потребите и очекувањата на сите гости и посетители на хотелот.

Со овој договор, “Кристал Палас“ се приклучува на листата хотели каде SunWireless обезбедува свој сервис, а ја сочинуваат уште и хотелите “Александар Палас“ , “Дрим“, “Хотел Монтана“, “Београд“, “Уни Палас“ и др.

SunWireless и во студентските домови “Сениќ“ од Скопје и “Орде Чопела“ од Прилеп

SunWireless, пред се на задоволство на “станарите“ во студентските домови “Томе Стефановски – Сениќ“ од Скопје и “Орде Чопела“ од Прилеп, објавува дека од денеска својот сервис го нуди и во овие два студентски домови.

Одсега студентите и учениците кои престојуваат во “Сениќ“ и “Орде Чопела“ ќе можат да добијат брза и квалитетна врска на безжичен интернет од најголемиот македонски wi-fi провајдер SunWireless.

Студентите сервисот ќе може да го користат со купување на при-пејд картички кои ќе можат да се набават во самите студентски домови и во околните продавници.

Се што треба да направат е да се поврзат на SunWireless wi-fi мрежата со најдобар сигнал (3 или повеќе цртички) и при првото пребарување ќе бидат пренасочени на нашата login страна. Таму треба да го внесат 16-цифрениот код од при-пејд картичката, по што ќе добијат потврда за успешно логирање.

Повеќе за при-пејд понудата на SunWireless можете да прочитате ТУКА.

Kendaron Capital Partners нов инвеститор во SunWireless Македонија

SunWireless Mакедонија со задоволство соопштува дека Kendaron Capital Partners, странска група на инвеститори , претставувана од Г-дин Colin Greff од Обединетото Кралство, се стекна со 20% акционерски капитал во SunWireless Македонија. Со цел стекнување на уделот во SunWireless Mакедонија, Kendaron Capital Partners ја формираше компанијата  Sun Wireless International Limited преку која влезе во  SunWireless Mакедонија.

Средствата обезбедени со оваа инвестиција ќе бидат искористени од SunWireless за да се прошири постоечката мрежа на бежичен интернет, во Скопје, Прилеп, Битола и околните градови, со што, компанијата ќе се зацврсти како најголем  провајдер на бежичен интернет во Република Македонија.

До крајот на годината, SunWireless планира да ја прошири својата мрежа и во соседните земји.

За Kendaron Capital Partners

Kendaron Capital Partners е приватна инвестициона компанија активна во бизнисот со недвижности, структуирано финансирање и приватниот пазат на капитал. Исто така, Групата е активен учесник и во тргувањето со приватниот капитал.Иако вообичаено Kendaron е главен инвеститор, често соработува и како ко-инвеститор во најразлични проекти и инвестициони можности заедно со други приватни и институционални инвеститори. www.kendaron.com