Tag Archives: студентски дом

SunWireless одсега и во СД “Доне Божинов“ од Пробиштип

Големо задоволство ни е да објавиме дека од пред неколку дена со SunWireless сервис го обезбедивме и студентскиот дом “Доне Божинов“ од Пробиштип.

Одсега и студентите и учениците кои ќе отседнуваат во СД “Доне Божинов“ во Пробиштип, по примерот на своите колеги кои се “станари“ во студентските домови низ Скопје,Штип и Прилеп – ќе можат да ја користат услугата од најголемиот провајдер на безжичен интернет во Р.Македонија – SunWireless и да добијат брза, безбедна и квалитетна врска за безжичен интернет.

При-пејд картичките со кои се овозможува користењето на SunWireless wi-fi мрежата ќе може да се набават во трафиката ЛИЛА ЛОТО ДООЕЛ.

КАКО СЕ КОРИСТАТ ПРИ-ПЕЈД КАРТИЧКИТЕ ?

1.Корисникот се прикачува на мрежата на SunWireless со најдобар сигнал (3 или повеќе цртички)

2.При првото пребарување на некоја рандом веб страна (пр. google, facebook, rezultati итн..) сервисот автоматски  пренасочува на login страната каде треба да се внесе 16-цифрениот код од при-пејд картичката.

3.После “Submit“, корисниот добива потврда за успешно логирање и може да сурфа на интернет во наредните 30 дена.

Видовите и карактеристиките на при-пејд картичките можете да ги видите на следниов линк , од каде што можат и да се купат online.

Безжичен интернет и за студентите во СД “Пелагонија“ од Скопје

Станарите на студентскиот дом “Пелагонија“ од Скопје, имаат причина да бидат задоволни со уште една убава вест која SunWireless предновогодишно им ја соопштува.

Имено, ги информираме студентите кои престојуваат во СД “Пелагонија“ дека од средината на минатата недела во самиот студентски дом во функција е пуштен сервисот на SunWireless со кој ним им се овозможува да добијат брза и квалитетна врска на безжичен интернет во нивните соби.

Интернетот се користи со при-пејд картички кои што можат да се набават на самата портирница во домот, во најблиската “Тримакс“ книжарница или online на следниов ЛИНК.

Се што треба студентите да направат е да се поврзат на SunWireless wi-fi мрежата со најдобар сигнал (3 или повеќе цртички) и при првото пребарување ќе бидат пренасочени на нашата login страна. Таму треба да се внесе 16-цифрениот код од при-пејд картичката, по што корисникот ќе добие потврда за успешно логирање.

Повеќе за мапата на покриеност, при-пејд и пост-пејд понудата на SunWireless можете да прочитате ТУКА.

Пелагонија е 8-ми студентски дом во низа во кој SunWireless обезбедува свој сервис  и се приклучува на листата која веќе ја сочинуваат и СД“Стив Наумов“ , СД “Гоце Делчев“, СД “Томе Стефановски – Сениќ“ и СД “Кузман Јосифовски – Питу“ од Скопје потоа СД “Орде Чопела“ од Прилеп и Штипските СД “Браќа Миладиновци “ и СД “Оаза“.

SunWireless и во студентските домови “Сениќ“ од Скопје и “Орде Чопела“ од Прилеп

SunWireless, пред се на задоволство на “станарите“ во студентските домови “Томе Стефановски – Сениќ“ од Скопје и “Орде Чопела“ од Прилеп, објавува дека од денеска својот сервис го нуди и во овие два студентски домови.

Одсега студентите и учениците кои престојуваат во “Сениќ“ и “Орде Чопела“ ќе можат да добијат брза и квалитетна врска на безжичен интернет од најголемиот македонски wi-fi провајдер SunWireless.

Студентите сервисот ќе може да го користат со купување на при-пејд картички кои ќе можат да се набават во самите студентски домови и во околните продавници.

Се што треба да направат е да се поврзат на SunWireless wi-fi мрежата со најдобар сигнал (3 или повеќе цртички) и при првото пребарување ќе бидат пренасочени на нашата login страна. Таму треба да го внесат 16-цифрениот код од при-пејд картичката, по што ќе добијат потврда за успешно логирање.

Повеќе за при-пејд понудата на SunWireless можете да прочитате ТУКА.

Бежичен интернет и за студентите од студентскиот дом “Стив Наумов“

Почнувајќи од денеска, студентите од СД “Стив Наумов“ – Скопје имаат причина да бидат задоволни и со уште една убава вест која SunWireless специјално им ја соопштува.

Имено, од денеска, во функција е пуштен системот  кој на студентите од СД “Стив Наумoв“ ќе им овозможи пристап до квалитетна бежична интернет врска, по што, после студентите од СД “Гоце Делчев“ и СД “Кузман Јосифовски-Питу“ и тие ќе имаат можност со купување на SunWireless при-пејд картички (online, од најблиската “СтопШоп“ трафика или “Тримакс“ книжарница) да добијат wi-fi интернет во својата соба.

Сите заинтересирани за повеќе информации околу понудта на SunWireless, можат да се јават на нашите телефонски броеви:

072/277 002 ,

076/277 002 ,

078/277 002,

02/ 3 223 734

или пак да ја посетат нашата веб страна www.sunwireless.com.mk